skip to Main Content

Láthatatlan fogszabályzás (HappySmile)

A láthatatlan fogszabályozás korunk legnépszerűbb fogszabályozó rendszere.  A HappySmile rendszer egy alig látható műanyag sín, melyet napi 20-22 órán át kell hordani. Számos előnye van a hagyományos fogszabályzási módszerrel szemben. Esztétikus, így egész napos viselés során is bátran mosolyoghat. Mobilis, igény szerint könnyen kivehető és visszahelyezhető, lehetővé teszi a kényelmes étkezést, fogmosást. Kényelmes, így nem zavarja a mindennapi kommunikációban.

A kezelés lépései:

Konzultáció, mely során felvilágosítást kap a kezelés menetéről. Első lépésként lenyomatvétel történik mindkét fogívről, amely elkerül a laborba. A laboratórium elkészíti a virtuális prezentációt, mely során kiderül hány kezelési sínre van szükség a kívánt eredmény eléréséhez. A terv és az árajánlat alapján kell eldönteni, hogy mikor is kezdődhet el az elbűvölő mosoly kialakítása. Az elfogadott terv alapján legyártják az igényelt számú sínt. A sínek kézhezvétele során az orvos felhelyezi a láthatatlan fogszabályzót és két hetente visszarendeli a pácienst az újabb sín átadására.

Árak:

1. lépés: Szájvizsgálat, felmérés, konzultáció, teendőlista: INGYENES
2. lépés: Lenyomatvétel, fotódokumentáció, mintakészítés, mérések, diagnosztika: 50.000Ft
3. lépés: Láthatatlan fogszabályozó digitális tervezése, 3D látványterv elemzése, pontos sínszám meghatározása: INGYENES
4. lépés: Láthatatlan fogszabályozó sín. (2 hetente cserélni, kb. állcsontonként 10-30 db-ra van szükség): 30.000-35.000Ft/ db

láthatatlan fogszabályozás
image003
image005

Myofunkcionális trainerek

A trainereket azoknak ajánljuk, akiknél a rossz myofunkcionális szokások fogazati és arcfejlődési rendellenességet eredményeztek. Kisgyermekkorban sok rossz szokás, köztük a cumizás és az ujj szopása felelős azért, hogy a fogak állása, helyzete megváltozik, amelyek nyitott harapást, szájlégzést, beszédfejlődési rendellenességet okozhatnak. A myofunkcionális trainert  már 6-7 évesen el kell kezdeni hordani. Először az izomkörnyezetet változtatja meg, de közben a fogak helyreállítását is végzi.

A készülék előre gyártott, korosztályonként változó, fognagyságtól függő méretben kapható, melyek különböző funkciók ellátására specializáltak. Nem kell lenyomatot venni, ezzel sem okozunk kellemetlen érzést a gyermeknek. A készülék szilikonból készült dupla sín, melyet egész éjszaka és napi egy órán  át kell viselni. Ha időben elkezdjük használni a myofunkcionális trainert, akkor előfordulhat, hogy nem lesz szükség rögzített fogszabályozóra.